fredag, september 07, 2012

Den råa middagen


Ok, förkylningen eller inte så hade jag utlovat en rå middag. Sista sommarmaten ungefär, tillagat utan värme på de bästa färska råvaror. Innan maten ett glas Prosecco, sedan soppa, en Gazpacho med lokalt odlade grönsaker från Rötter. Till det ett vitt spansk vin (Analivia Verdejo), det var underbart gott, och vinmatchningen var strålande.


Sedan råbiff, inspirerad av Aamanns råbiff, med kött från Persons Vilt (som också hade färska vilda andbröst, men de är middag i morrn), till den en väl matchad bourgogne (Bourgogne Cuvée Margot).


På det tre efterrätter; citronfromage, ingefärsparfait och jordgubbssorbet - det var en magnifik middag allt som allt. Gott som inget annat och inget man blev stoppmätt av, bara fräscht och läckert rakt igenom.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar