måndag, december 19, 2016

Julstress?

Alla dagstidningar/motsvarande har artiklar om julstress nu; de flesta med rådet att det går precis lika bra att äta färdiglagade köttbullar eller pizza. Eller att fira en annan dag. Vad ska man säga om det; de har ju fel, väldigt mycket fel. Jul är en rit som ska firas den 24 december, man ska äta groteska mängder död gris och dricka massor av öl, glögg & snaps. Industrilagade köttbullar smakar extrem illa, pizza på julafton är bara groteskt. Snapsen & glöggen hemmakryddad (man får ju inte lov att laga den helt själv, inte än iaf). Om man bara planerar och tar firandet på allvar så är det inte det minsta stressande; den Stora Mörka Grisfesten förtjänar både god framförhållning som hårt arbete, det är ju den enda högtid som faktiskt är lite av en utmaning att genomföra! Själv har jag räknat med ca 1 kg fläskkött per person runt bordet, skinkan köptes färdigkokt (se där en lat eftergift!), köttbullarna ska lagas endera dagen, revbensspjällen ungnsteks länge på låg värme på fredag, med apelsin och kryddpeppar. Mängden fläsk är onekligen ganska stor t.o.m. för att vara mig, men är det grisfest så ska det märkas. Idag har jag bakat mandelmusslor, det är en lång och trixig process och jag kan inte påstå att den var tillfredställande när bara 58% av kakorna kom ur formarna hela och snygga. Å andra sidan vet jag helt säkert att de smakar bra nu! I morrn är det tid för exkursion för inköp av fiskinläggningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar