lördag, november 14, 2015

Paris

Så har det hänt igen, en stor terroristattack i en Europeisk huvudstad. En sak är säkert vad det gäller resultatet av den och det är att inget gott kommer ut ur den. Sen den 11 september 2001 så har livet för oss alla förändrats; rädsla, övervakning, osäkerhet, militarism och en allt mer polariserad värld med allt fler människor på flykt i alla riktningar. Steg för steg och med sin egna inre och vad det verkar orubbliga logik så blir läget bara värre för oss alla, oavsett var i världen vi lever.
Jag älskar Europas storstäder; Paris, London, Berlin, Rom. Jag har varit i dem alla många gånger och saknar dem ofta. Jag vill åka till de jag ännu inte sett; Wien mer än nåt annat just nu och jag tänker inte låta något som den här attacken i Paris hindra mig. Men ändå; det är ofattbart att man vill anfalla människor som är ute och roar sig en fredagskväll i november i Paris.
Det kommer att skrikas mycket och högljutt om ondskan hos ISIS (eller än värre om ondskan hos muslimer i allmänhet); men jag tror inte på ondska som en förklaring. Världen är vare sig styrd av teologiska eller psykologiska grunddrifter, någonstans måste det finnas ett mer rationellt resonemang som kan förstås och klaras av.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar