söndag, februari 20, 2011

UE32C6705

Ny TV, andra gången i mitt liv jag köper en sån, den förra var en liten och mycket billig tjock tv. Efter den hade jag en stor tjock TV jag fått av Paddy. Å nu en ny, det bär mig emot att lägga en massa pengar på tv (men jag betalar TV-avgiften varje månad som sig bör). Men nu dog den jag hade så det var inte mycket att göra.
Jag kollade Råd & Rön, noterade vilka apparater som fått högst betyg där, mätte utrymmet jag hade för en tv och gick runt och tittade. Att försöka fatta ett beslut i en butik visade sig vara helt meningslöst. Allt i butiken är gjort för att man inte ska se hur TV:n ter sig eller fungerar. Man har ingen fjärrkontroll för att se hur man ställer in den, alla apparater är ställda på nån slags våldsamt ljus och vass obehaglig inställning men utan ljud, man kan inte se hur eller vad man kan koppla in för saker eller om extrafunktioner är meningsfulla. Personalen kan inget. Den TV jag till sist köpte kan te.x. ta emot strömmande video/bilder/ljud från datorn, men det får man fatta själv och hur det verkligen fungerar (dvs hur man får det att funka på en mac) vet ingen nåt om. En massa internet vet. Nå poängen är att man måste veta vad man vill ha innan man ger sig ut i butiken, och kolla allt i förväg. Egentligen är det lika bra att handla online - men om man ringer runt så kan man ju hitta en butik som har prylen hemma i lager så man kan ta med den på en gång. Annars så är butikerna totalt meningslösa. De har bara säljare, och de kan inget mer än att försöka pracka på en försäkringar & kablar som man inte behöver eller kan köpa billigare på andra ställen. I butiken ser dessutom allt smått ut, jag hade mätt och noterat att 32" var det absolut största jag kunde leva med i mitt vardagsrum. I butiken så såg den liten och pyttig ut eftersom det fanns så många större apparater och inga referenspunkter i rummet. Väl hemma var den stor igen.
Samsung UE32C6705 heter den, nån borde lära dem sätta rimliga namn på produkter. Den kan en ohygglig massa och det tog tid att koppla ihop den med allt annat, men det gick och det funkar och med elgato eyeconnect som server så ser den t.om. min dators filmer och kan visa dem, de flesta i alla fall. Återstår att se om jag vill betala för den programvaran sen. Vete fan om twitter och facebook på tv:n är en bra ide, jag tvivlar på't.
Nåja - man ser på tv:n i ganska begränsad mängd, det är bara när den är ny man ser apparaten i sig. Snart är det samma blick in i den och på programmen som gäller å då är apparaten om igen ointressant. Å inte blir TV-programmen eller dagens filmer bättre av en ny apparat. Visst ja, den är full hd, å jag har inget i hd att se på; kunde inte bry mig mindre!
Jag fick städat bland alla sladdar också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar