onsdag, juni 28, 2017

Ulf Rollof

Det är en utställning med verk av Ulf Rollof på Moderna museet i Malmö (som har fri entré!) just nu, den var väldigt fin; jag gillade att man visar de flesta av verken i en så ljus och luftig hägning (Rollof brukar ofta hamna i mörka rum eftersom en del av hans verk, med lampor och glödtrådar, lockar till det). Inte för att jag tror världen har en metafysisk nivå full av änglar som kan fångas in, men jag är helt fullt beredd att stänga av den vetskapen ett slag för att gå in i utställningen och sjunka ner i den världen. Det är ett fantastiskt sammanhängande och konsekvent världsbygge/konstnärsskap och det uppskattar jag mycket. På ovanvåningen var det nåt om att Malmö var bättre förr när det var mer punk - det var en usel utställning, men med enskilda fina verk (så som Zadigs Mur vilket är det första verk jag minns att jag sett på Malmö konsthall långt innan jag flyttade hit - det var iofs för tillfället ur funktion...). Men bege er dit för Rollofs skull, det är en strålande utställning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar