lördag, juli 10, 2021

Ut på Kungsleden

Jag har planerat, packat, vägt och packat om många gånger nu. Tittat på kartor, kollat in stugor och fjällstationer och hur man kan köpa mat längs vägen. Och tränat, gått långt och ofta, gymmat ordentligt. Så nog är jag redo alltid. Den 15 juli går tåget och på fredag den 16:e landar vi i Kvikkjokk för att gå till Abisko via Kebnekaise (om vädret tillåter/är bra nog). Vi har ett tåg inbokat hem igen den 5 augusti, så det är en promenad i ganska måttligt tempo - vi har räknat med lite mer tid än vad STF tänker så att vi kan göra en och annan avstickare.

Det finns inte mycket till mobiltelefoni där uppe så det blir dåligt med liveuppdateringar. Men man kan följa hur vi går via den satellitsändare jag har med, en SPOT gen 4. Den sätter en markör var 30 minut. Det är strikt envägskommunikation; den talar om var vi är och den skickar mail till en del i förväg inlagda vänner när vi slår läger. Den kan också skicka en nödsignal om det händer nåt riktigt allvarligt vilket väl är främsta skälet till att ta med den men också den funktion jag hoppas jag aldrig kommer att använda.

Packlistan är väldigt lik förra årets lista, men med extra underställ, myggnät, vantar, bråddar och myggskydd. Jag har ett par nya byxor också, fjällräven keb, som är väldigt elastiska och sköna. Den största skillnaden här bortsett från möjligheten till mer extrema väderskiftningar är att vi kan köpa mat och gasol tämligen ofta och att det finns gott om tjänligt vatten att tillgå. Detta i sin tur betyder mindre att bära. Packlistan finns här, den inkluderar allt som ska vara med i ryggsäcken, men inte de kläder jag har på mig, mat, gasol och vatten. Det är ungefär den man ser på fotot nedan. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar