fredag, november 18, 2011

De kalla mörka månaderna är fulla av arbete

Upp tidigt varje morgon, iväg och föreläsa, förbereda annan undervisning, gå på möten och i bästa fall hinna läsa lite och kanske också skriva. Saker som måste vara gjorda för en vecka sedan dyker upp ganska ofta. Folk ringer, sms:ar, skriver e-post och allt måste lösas (värst är alla mäklare som vill veta saker i förrgår). Kommer hem sent, det är mörkt och jag tvingar mig till gymmet ändå. Tur det, för väl där så kommer energin tillbaka i kroppen hur trött jag än är efter dagen. Det är lite för kallt att springa utomhus (nej det är det ju inte egentligen, men jag är bekväm av mig) så det är en massa löpband och en massa crosstrainer + vanlig styrketräning, ofta en bastu på det så jag blir kvar där i kanske två timmar. Det blir väldigt mycket smörgås dessa dagar, till lunch kommer de från Widerbergs, hemma så får jag se till att ha fixat stadiga pålägg; hemlagad rostbiff och remoulad, riktig skinka och grönsaker, västerhavsost. Mat hinner jag laga på helgen, i alla fall ibland. Bäst att laga sådan som kan värmas resten av veckan så att det blir mindre bröd, mer kött. Jag städar när jag kan, det räcker inte riktigt.
Kallt och mörkt ute, jag borde ha bokat en resa söderut till jul, men jag vet inte. Något får jag hitta på frågan är vad. Det är lite som att gå i ide, jobba sig genom den kallaste tiden (det är minst tre, troligen fyra, månader kvar av vintern). Glögg, det är en bra sak. Snart 1 advent, måste putsa fönster och få det lite mer helgartat hemma. Brutus är missnöjd när det blir långa dagar hemifrån, men desto gladare när han kan sova ovanpå mig om natten, vi håller värmen ihop.

Do not go gentle into that good night,
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar