tisdag, mars 03, 2015

Den längre vägen hem

En kaffe med Leif på centralen på väg hemåt blev ett besök hos Claes Ohlson för att köpa den där toslink-kabeln och så en tur inom en ganska anemisk bokrea. Jag minns den riktiga sorten på tidigt 80-tal, så mycket av mina stora läsupplevelser kom från alla de där verkligen realiserade böckerna på borden i Folkets Hus i Nässjö med pappa på sportlovet, mellan turerna på skidor i Lövhult och middagarna i mormors lilla trånga överfulla kök. Nässjö ska jag iofs också till senare i månaden, bokade ljust biljetter. Det blir bara en snabbis över natten den här gången, men jag ser fram emot det! Leif har en ny bok ute nästa vecka, "Städer som inte är städer" och han gav mig ett exemplar, hoppas finna tid att läsa den med utöver de bägge ohyggligt tjocka biografierna jag hittade (Jörn Donner, Ludwig Wittgenstein). Biografier; det är bara underhållning men ganska skön sådan.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar