måndag, oktober 12, 2015

En extra söndag

Såg redan i går kväll att nån nöt hotat att skjuta folk på Lunds universitet, vet inte vad jag ska tro om det. Den instinktiva reaktionen hos mig är att tänka att det är ett uselt skämt och att ignorera det. Å andra sidan så känns det onekligen obehagligt att jobba en sådan dag; det närmsta jag varit den situationen är att jag stod i en föreläsningssal och pratade om nåt (Flusser, Barthes, Baudrillard?) den 12 september 2001. Det var en overklig känsla. Universitetsledningen följer sin krisplan och stängde hela LU vilket verkar vara ett rimligt beslut; det är inte en tentaperiod, det är bara en serie måndagsföreläsningar som måste bokas om eller ställas in. För egen del så måste jag planera om eftersom jag hade en föreläsning idag som ligger till grund för övningar resten av veckan. Lite jobbigt men överkomligt. Men det är en märklig sak det där med hot mot ens jobb, absolut ingen vill se studenter och kollegor vara utsatta för risker, men inte heller vill man ta varenda kommentar på sociala medier på sånt allvar. Det torde ju inte vara så svårt att spåra vem än som skickat meddelandet (varför tror folk att tcp/ip-baserade medier är anonyma?). Nåja, hemma med katten, kaffet och mina böcker så jag ska inte klaga alls.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar