fredag, augusti 26, 2016

Sjukgymnastik

Gick med min remiss till sjukgymnasterna på ortopeden igår och fick träffa en trevlig sådan omgående. Tre övningar för att börja få tillbaka rörlighet i armen. Det är som på gymmet fast med andra mål; inte att öka belastning på muskler utan istället sträcka på dem för att få dem mer rörliga. Så morgon och kväll ska jag göra tre övningar i tre set om tio vardera, det tar ca 15 minuter och det är aningen jobbigare än man kan tro om man gör övningarna utan ett brutet nyckelben. Samtidigt så känner jag hur rimligt denna gymnastik mjukar upp min arm/axel, så jag blir bättre. I fortsättningen ska jag träffa en sjukgymnast på min vårdcentral, hoppas det funkar lika bra. Det är en viss skillnad från gymmets hantlar och skivstänger, och från 10 km löprundor, till att kasa runt armen på köksbordet men det är de första stegen för att komma tillbaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar