söndag, maj 26, 2019

Är det kanske dags att börja räkna ner dagarna?

Jag går igenom min packning denna helg, igen, och den är tyngre än vad jag skulle vilja, igen. 8,6 kg basvikt är helt möjligt att fixa, men det hade varit skönt att skala av 1-2 kg. Jag ser inga riktiga möjligheter till det; jag kan minska på teknik (-200 gr), ta en lättare regnjacka (-250 gr) och jag kan skippa att ta med ett liggunderlag (- 430 gr). Om vädret ser mycket bra ut så kanske jag gör så. Men om temperaturen går ner under 10° på nätterna så vill jag ha liggunderlaget, och om det regnar och blåser hela dagar så är den tjockare regnjackan ett måste. Om jag ser på en tiodygnsprognos just nu så kan jag inte skippa de tingen, tvärt om så tillkommer ett underställ (+200 gr).
8,6 kg är inte tungt - men det tillkommer vatten, mat, hygienartiklar och gasol; så jag kommer att landa på minst 12 kg, kanske 13 kg, vilket jag iofs klarar. Jag ska gå från Sölvesborg till Båstad, vilket är 22,4 mil och om jag har energi och tid över så fortsätter jag runt Bjärehalvön (ytterligare 5,7 mil) till Ängelholm. Jag har tänkt att det får ta 10 dagar, kanske 14. Det beror väldigt mycket på kattvaktens möjligheter att vakta katten, och på vad annat jag vill hinna göra i sommar. Jag behöver alltså gå 2-3 mil per dag, alla dagar. Jag tror det är en fullt möjlig plan för min del, jag är mer oroad för min tilltänkta medvandrare som inte vill vara med och planera, träna eller förbereda något alls. Jag måste alltså utgå från att jag går solo, och om jag får sällskap så är det en bonus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar