fredag, januari 07, 2022

Om ifall jag skulle skaffa en ny katt

Nej, just nu är det inte läge för en ny katt. Inte på en gång även om jag saknar lille Brutus här hemma. Men om ifall jag skulle så har jag lärt mig några småsaker. Jag vet att jag vill ha en bondkatt/huskatt, även om det finns raser jag älskar (Rex, Ocicat, Oriental) så är det inte min slags katt. 

Men det första jag måste göra är att hitta en vetrinär jag litar på. Djursjukhuset var bra en gång i tiden, men sedan de blivit Evidencia så är de hemska. Enstaka personer är säker ok, men hela stället, organisationen och sättet på vilket de så tydligt enbart är intresserade av att tjäna maximalt med pengar genom att boka så många besök och prover som bara är möjligt är fruktansvärt. Stressad och opersonlig personal som jagar genom besöken är inte heller en bra sak. Så jag måste hitta ett bra alternativ.

Det andra är försäkring. Agrias kattförsäkring brukade vara bra, men de senaste 15 åren har den blivit helt värdelös. Den resulterar alltid i "Försäkringen täcker inte just detta, men nu har vi höjt din premie med 50%" och det är det ju ingen nytta alls med. Nästa gång så ska jag sätta av ett månadssparande för vetrinärkostnader istället. Om jag hade gjort så för Brutus del så hade jag sparat in omkring 20 000:-. 

Men som sagt, ingen ny katt i år. Jag ska känna efter hur det känns att leva utan ett tag. Jag minns iofs att jag sa samma sak efter Russell och Lisa, och att jag den gången konstaterade att det var helt rätt att ta emot Sixten och Brutus. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar