torsdag, juni 28, 2012

Jag som husmor

Idag skulle jag städa och springa hade jag tänkt, sen ringde Lyly när jag satt med morronkaffet och undrade om vi inte skulle träffas och prata lite om Berlin. I väntan på att hon skulle komma så städade jag lägenheten, det går på rutin och det går snabbt (fast fönstren, de är i akut behov av putsning ännu).
Sill-lunch, kaffe och en massa snack över kartor och sökningar på webben gjorde det helt klart för oss att vi har hur mycket som helst som vi vill göra - men några huvuddrag blev tydliga och det kommer att bli grejt!
Jag hann med att köpa jordgubbar och koka sylt (vilket går extremt lätt om man använder syltsocker); fyra kilo jordgubbssylt med vaniljstång står på diskbänken och svalnar just nu, och i frysen finns sedan igår en försvarlig mängd fläderblomssaft, jag är så rysligt huslig när jag har tid till det. Det mesta ska sedan ligga undanstoppat tills hösten kommer krypande. Jag ska lägga in nåt kilo gurka också när det är säsong för dem, men jag har glömt när det är (juli-september säger en snabb googling). Måste köpa fler konserveringsburkar innan dess. Jordgubbssorten hette "Sonata", vet inte om den är bra till sylt men det är ju lämpligt att ha en notering om det till nästa år. Nu ska jag ta och springa, så att även det blir gjort. Semester, jag älskar det!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar