tisdag, juni 19, 2012

Snart snart semester

Några få dagar kvar innan semestern, jag försöker tråckla ihop alla lösa trådar på jobbet så att inget ska bli hängande över till andra sidan midsommar. På torsdag kväll hoppas jag på lika fint väder som idag, Malmö Symfoniorkester spelar på utomhusscenen i Pildammsparken (det är en del av Sommarscen Malmö), det brukar vara fint. Sen är det midsommar; matjessill, potatis, gräddfil, gräslök, öl, akvavit, jordgubbar, grädde, punch... En promenad i någon av stadens parker med några vänner. Det är inte så mycket sörgårdsidyll över en midsommar i stan, men det är så jag oftast firat den och jag gillar det.
På jobbet gick vi ut på lunch tillsammans, det verkade vara en bra dag för den saken såhär just innan ledigheten. Det var inte planerat och väldigt enkelt, men vi gick till Les Halles, nyöppnat i den nya delen av Lunds saluhall som verkar bli ett litet underverk i sig, ännu bara halvvägs genom ombyggnaden. Varför finns det inget sånt i Malmö, den gamla saluhallen var ett skämt och nu är den ett TGI Fridays (örrk!). Maten på Les Halles var god, personalen rar, priserna ok men jag vill äta där några fler gånger innan jag bestämmer mig för hur bra det är.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar