lördag, december 08, 2012

Första veckan på Rådmansgatan

Jag är långt ifrån klar med inflyttningen, men det är klart nog för att det ska vara skönt att bo här. Resten kan jag ta pö om pö för nu har jag fungerande sovrum, kök, arbetsrum och ett helt ok vardagsrum. Innan idag satte jag upp min TV, stereo och mitt Wii, det var det sista av det viktigaste.
Sen vill jag ha upp bilder på väggarna, bygga mitt bibliotek, få fatt i lite mer möbler men allt det måste få ta sin lilla tid för det ska bli bra och rätt och kan inte stressas fram.
Lägenheten är underbar, jag älskar att ha plats, att ha ett separat sovrum och en trappa i vardagsrummet som leder upp till mitt arbetsrum och det som ska bli bibliotek. Brutus har funnit sig ganska väl till rätta, men han gömmer sig när det kommer fram flyttkartonger. Han behöver inte oroa sig för de är alla uppackade och återlämnade till flyttbolaget.
All denna plats, och all den rymd som det blir med den här extrema takhöjden är oemotståndligt, läget mitt i stan vid Triangeln likaså. Än så länge är det en byggarbetsplats utanför, men det tar slut fram emot sommaren säger NCC's hemsida. Då blir det torg, bussar, kyrka, shoppingcenter, station triangeln och ett antal restauranger och kaféer istället, och jag tror det kan bli fab. Jag älskar min lugna sköna lägenhet och alla dess vinklar och vrår.
Jag var tillbaka i lägenheten på S:t Knut och den verkar nu så liten, men den har varit min trygga hemmabas i tjugofem år så lite saknad känner jag när jag är där och eftermiddagssolen ligger på och jag minns allt möjligt som hänt där under all denna tid; det är ju den större delen av mitt liv som skett på den adressen. Hur längen sen var det? Tja, ett sätt att beskriva den saken är att säga att jag flyttade in på Mäster Henriksgatan sex år innan webben/internet kom till.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar