måndag, december 31, 2012

2012 rekapitulerat


Det har varit ett juste år, många roliga och spännande saker har hänt, mycket har förändrats men jag har också varit både sjuklig och nere mellan varven. Så som man bukar, alla år. Några höjdpunkter:

Mat på otaliga ställen och många fina hemlagade middagar men mest minnesvärt var frokosten på Aamanns, lunchen på Noma, porchettan på Er Buchetto och pizzan på Pizzarium och Pizza Florida. Åtskilliga underbara luncher på Smak och di Penco, en och annan lika bra kvällsmat på Asien och på Saiko. Jag äter på tok för mycket och bra!

Löpningen gick fint fram till senhösten sen har det varit sämre med den saken, men det är bara att ta nya tag. Lundamilen på 49 min var snabbt, Malmömilen var rolig, Göteborgsvarvet var tufft och Malmö halvmaraton skoj. Synd att sjukdom betydde att jag missade Ydingeloppet, men det fick mig iaf att hitta ut till 10k rundan i Bokskogen som tveklöst bjöd på årets roligaste löpning.

Resor blev det ett antal. Med jobbet till Köpenhamn väldigt ofta och så till Berlin på våren och Paris på hösten. Det är mycket jobb med att ordna de där turerna men det är roligt att komma ut och se sig om. Fast de bästa resorna var till Berlin och Kassel (aka documenta 13) med Lyly och sen till Rom på egen hand, jag måste ge mig ut mycket mer framöver. Det var ösregn och 40° i skuggan om vartannat och jag rörde mig från samtida konst till antiken i ett ständigt flöde av nya intryck och gamla bekanta.

På jobbet var det mesta lugnt och lätt, bäst är att ha hållit flera seminarier i samband med mitt avhandlingsskrivande, det går framåt om än inte så fort som det borde.

Så såg och hörde jag en massa musik, både Madonna och Lady Gaga på samma sommar men bäst var Parsifal på Malmö operan, tätt följt av Louisa Miller på samma scen. Rucklarens väg på Berlin Staatsoper var också en helt underbar kväll.

Å så det mest oväntade, den nya lägenheten på Rådmansgatan. Den är fab, fab, fab!

Visst finns det mer att säga om året som gått, men somligt lämpar sig inte för webben och annat är bara för tråkigt. Vänner, kollegor och bekanta gör livet roligt och varierande men jag skulle vilja bli förälskad igen, det är väl det som saknas mig mest och vad jag hoppas på inför 2013. Men till dess så planerar jag mer mat, fler resor, mer skrivande och en hel del heminredning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar