söndag, februari 17, 2013

Sista besöket på Mäster Henriksgatan 6

Jag var tillbaka i den gamla lägenheten idag, antagligen för sista gången. Det finns mycket att sakna nu när jag lämnar den, det var en väldigt fin lägenhet i trevliga kvarter och med fantastiska grannar. Så mycket var annorlunda när jag flyttade in (det är tjugofem år sedan nu), då var jag ung, fattig och hade ingen aning om vad det skulle bli av mig. Det enda som stod klart var att vad än jag ville så skulle jag få fixa det på egen hand och det var här jag gjorde det.
Nostalgi är frestande, det är allt för lätt att sjunka ner i det. Men idag så kan jag tillåta mig lite av den varan. Så många roliga saker har hänt i den lägenheten (å för all del en del riktiga lågvattensmärken också) men de är alla passerade. Nostalgi är mer än något annat en dröm om att vara ung igen och få göra alla dumheter på nytt som för första gången. Så nu står Mäster Henriksgatan 6 tom, i morgon får en annan människa nycklarna dit. Jag å andra sidan rullar på i en ny lägenhet och det är inte alls illa att kunna bryta upp och ändra på spelreglerna. Nostalgi, den får skölja över mig och passera, jag står kvar efteråt.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar