måndag, december 29, 2014

Så har ännu ett år gått

Mitt 48:e och definitivt ett av de bättre för mig personligen (men värre på ett mer allmänt & politiskt plan). En kort lista över de allra viktigaste tingen som hänt mig i år skulle se ut så här efter massiv redigering, jag tittade igenom alla bilder jag tagit och mindes alla detaljer med stor glädje. Det mesta finns ju i bloggen så jag behöver bara ta med de allra lyckligaste/viktigaste stunderna här.


I mars blev en ung MFF-supporter, Showan Shattak, brutalt misshandlad i samband med firande av internationella kvinnodagen, helgen efteråt gick 10.000 malmöbor i en snabbt arrangerad demonstration för att visa att vi inte accepterar sådant. Motståndet har dykt upp där det behövs, även om de vidriga fascisterna tog fler röster än någonsin innan i valet i september.


I april åkte jag, Mårten och Leif till Japan, till Tokyo, Kyoto och Osaka. Jag vill tillbaka och alla bilderna därifrån drar hårt i mig varje gång jag ser dem. Samtidigt, New York lockar som nytt resmål för 2015 och jag vill tillbaka till både Rom och Paris; sen har jag inte varit i Spanien någonsin.Under sommaren dök Fidde in i min tillvaro och efter det blev saker sig inte riktigt lika; det är löjligt spännande och mycket roligt. Dessutom inte så lite märkligt att det ledde mig tillbaka staden mamma kommer från, jag gillar den dialekten de har där uppe väldigt mycket. Det finns inte så mycket att säga om det mest privata mer än att allt är bra.


På jobbet så flyttade vi under sommaren från kvarteret Hyphoff till LUX och jag kan bara tycka att vi fått det mycket bättre. Det är ett mycket större och tätare sammanhang (om än delvis på bekostnad av egna möjligheter för avdelningen) och lokalerna är fantastiska. Jobbet är annars som alltid roligt; men 2015 så måste jag vidareutveckla mig själv och de kurser jag jobbar med, saker kan inte stå still och vi har resurserna för tankearbete.


2014 var ett lyckligt år som jag kommer att minnas länge hoppas jag. Det var inga små saker som hände, tvärtom var det de stora händelsernas år. 2015 är ännu inte här, jag hoppas min lycka håller i sig, ta-i-trä!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar