onsdag, januari 28, 2015

Konsthistoria, teori och metod

Håller på med ganska intensiv undervisning, det är mycket skoj att nörda ner mig i detta. Men inte alltid lätt; många av mina studenter vill eller vågar inte presentera saker muntligt eller ens arbeta i grupp, något de ska lära sig enligt kursplan. På nåt sätt måste jag få alla att förstå att det inte är för att vara elak jag absolut vill att de gör det, utan för att de måste kunna det om de vill jobba som konsthistoriker; det ingår som ett absolut krav i yrket att kunna sammarbeta med grupper av människor man inte själv valt och att kunna förmedla det man gör i text och i tal; förberett eller improviserat. Jag har rent av svårt att tänka mig några intellektuella yrken där detta inte är nödvändiga färdigheter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar