tisdag, januari 20, 2015

Teori- & metodkursen

Undrar om inte denna andra termin av konstvetenskap, fortsättningskursen, är den del som jag gillar att undervisa på mest av allt (å jag gillar att undervisa överlag!). Här är ämnet krångligt, men kursen välstrukturerad och här kan jag se hur många av våra studenter lär sig tänka och skriva med teori; jag ser faktiska förändringar och framgångar. Sen blir det inte sämre av att jag ofta lär känna studenterna bättre, i seminarier, på muntliga tentamina och på resande fot i Berlin. Det är väldigt skoj.
Tillbringade förmiddagen på K3, på Malmö högskola och föreläste om rumsligheter för blivande scenografer. Det är en helt annat slags undervisande för jag hoppar bara in en enda gång i deras treåriga utbildning så jag vet inget om hur det jag gör fungerar samman med annat. Jag kan bara lita på att den lärare som ber mig komma och föreläsa har koll på helheten, och så leverera det vi kommit överens om; vad jag har förstått så har det fungerar utmärkt i flera år nu. En gång i tiden, det är mer än tio år sen nu, så jobbade jag där på K3 också. Tänka sig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar