tisdag, maj 10, 2016

Femtio

Att fylla femtio är ingen bedrift, det kommer till var och en som håller sig vid liv. Just idag är det min tur. Inte alla har chansen, men de flesta lyckas. Det går så mycket snabbare att nå hit än man kan tro. Tiden rinner bara på och mängden upplevelser på vägen är orimlig; det går inte att räkna upp alla som berört (å rört) mig på vägen hit. Många av er lever, några gör det inte. Det går inte att minnas alla platser, alla dagar (och nätter).
Jag har inte lärt mig så väldigt mycket på vägen men kanske finns det nåt jag kan dela med mig av: tacka aldrig nej till nöjen, avstå aldrig från nya upplevelser, sluta aldrig göra nya saker. Karriär är inte så väldigt viktigt, å det är inte giftemål och gemensamt porslin heller. Låt de som är yngre leda dig längs vägen, och tro inte någonsin att något är kört. Det kommer alltid nya chanser, du kan alltid börja springa eller träna eller läsa något du aldrig gett dig in på innan. 
Vi kommer alla att dö, men inte just idag. Alla vi bryr oss om kommer att dö, men just nu så lever de. Det är bra så, ta det lugnt och ge er ut i solen och andas ett slag. Skål på er vänner, läsare, älskare, fd älskare och alla andra. Än lever vi och femnoll är bara ett steg på vägen för mig; vem vet vad som händer härnäst, var vi vaknar, vad vi gör, och med vem?

Karin Boye säger det så mycket bättre än jag förmår:
Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr.
Oändligt är vårt stora äventyr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar