tisdag, januari 26, 2010

Bokhandlar

Försökte köpa lite kurslitteratur i en bokhandel. Det kunde jag ju bara glömma. De har tydligen slutat med att sälja böcker, mest av allt handlar det om presentartiklar och dyra anteckningsböcker.
Jag var runt i alla bokhandlar i Lund och i Malmö (jag sökte efter en bok som var tillfälligt slut på förlaget) och hoppades att någon skulle ha ett ex kvar - men inte då. De gräsligaste var dock att se att de knappt hade några böcker alls; hyllan för konst, design, arkitektur var vanligen ca 70 cm hylla med kanske 10 olika presentböcker; varav hälften var olika versioner av Taschens återutgivning av vintage erotica. Inget on i att den finns - men bristen på riktiga böcker var skrämmande. Skönlitteratur fanns; i form av pocketböcker. samma pocketböcker som finns på Konsum och ICA.
Jo jag vet att man kan köpa rubbet på amazon (eller till nöds bokus eller adlibris) men jag gillar riktiga affärer, speciellt för att jag vanligen har bråttom. Och varför kallar man sig för AkademiBokhandeln om man i huvudsak handlar med Hello Kitty prylar?
Det finns inte längre något skäl för dessa pseudobutiker. Nån som har en riktig bokhandel i närheten? Stockholm kanske?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar