torsdag, januari 28, 2010

Konsumtion

Denna veckan har jag hållit föreläsningar i bl.a. marxistisk analys av bildkonst - det handlar mycket om sätt att förhålla sig till konsumtion. Så då ser jag mer av hur jag själv beter mig.
Apples iPad dök upp igår, den ser otroligt snygg ut och väcker en massa habegär. Den saknar två ting jag skulle vilja se i den; en webbkamera riktad mot användaren (för videokonferens) och gps.  Det vore kanske bra om den hade telefonfunktioner också, om man ändå ska betala för 3g (men jag är inte säker på det).Hur det nu än är med den saken så har jag varit med länge nog för att inte köpa en Apple 1.0 produkt, hur lockande den än verkar vara. Detta trots att den verkar bli rimligt billig (om än utan svenska pris än).

Mina pengar hamnar istället i matkassan verkar det som; jag älskar Boulangeriet vid Triangeln som bakar helt underbara ting, och efter att ha läst en bra artikel om vin, pris och vinprovningTaffel så fick jag ju köpa några av de viner artikelförfattaren rekommenderar - nu återstår bara att laga en bra köttrik middag att prova dem till och att bjuda in sällskap till den.
Vin och bröd, inte datorer denna gång. Shopping blir en fråga om att äta bra och gott, när sedan veckans låda från Årstiderna stod vid dörren så verkar detta konsumtionsmönster beseglat. Nåväl, inte mig emot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar