torsdag, januari 28, 2010

Intervaller på löpband

Mitt gym håller på att förfalla. De skaffar aldrig några nya maskiner när de gamla dör så nu var det massor av folk som ville använda det enda löpbandet (!). Där står två till, men ett av dem har inte fungerat på flera år och det andra fungerar lite grann och ibland. Trappmaskinerna har kollapsat (där finns några äldre och ganska usla sådana kvar) och så vidare. Om man till detta lägger att stället är lite sunkigt, har usel reklamradio på hela tiden och dessutom luktar ganska illa ganska ofta av Findus tv-middagar värmda i micro så förstår ni att jag definitivt funderar på att byta.
Nu håller hela huset på att renoveras och gymmet (A & C Sportcenter om du undrar) ska då byta lokaler och kanske rycka upp sig. Men jag vet inte om jag har lust att vänta; jag behöver 4-6 timmar löpträning i veckan nu utöver styrketräningen och då kan jag inte vara beroende av ett enda överbelagt och inte speciellt bra löpband. Återstår att se om jag ska satsa på 24Seven (billigt och jag behöver vare sig tränare eller gruppgympa så det verkar bra), Friskis & Svettis (ska iaf se hur där ser ut) eller Sats (dyrast och lite långt bort men helt säkert fräschast).
Hur det nu än blir med den saken så sprang jag intervaller idag: 10 min uppvärmning (6 min/km), sen intervallerna; 5 repetitioner av  3 min högt tempo (4,37 min/km) följt av 3 minuter gångtempo. Det känns, men gör nytta. Inte ett optimalt intervallpass, men det enda som går att programmera på löpbandet. Som sagt; jag börjar bli missnöjd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar