söndag, november 28, 2010

1:a advent

I väntan på den stora mörka grisfesten då. Adventsstjärnan åkte upp i morse; en i orange papper som brukade finnas överallt men som nu är totalt försvunnen (det fanns även en version i vitt och orange minns jag, de var ännu lite snyggare). Jag har tre st, använder en åt gången. Kanske kommer de tre att räcka min livstid ut, jag gillar dem och bara dem. Nu är det inget barndomsminne förknippat med dem; jag har bara haft denna pappersstjärna hemma hos mig själv här i Malmö. I mitt barndomshem var de av furu i tunna skivor. Väldigt mycket i min barndom var av furu (och ibland koppar). Så inte här hos mig, jag gillar andra ting, som papper å plysch. Men för något år sedan gav jag upp och bytte köksbord; det nya är av massiv furu förstås och lär hålla genom både detta och nästa liv, tack för det ikea.
Men det är upptakt till jul; glögg + pepparkakor + död gris. Allt hänger samman och inget är festligare än en död marinerad gris. Å jag har moderniserat min stjärna, den är numera försedd med en led-lampa som redan i sig är tämligen snygg, men det är en annan historia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar