onsdag, december 22, 2010

Skånetrafiken

Bussar och tåg i Skåne körs av nån slags terroristorganisation som heter Skånetrafiken. De ger ut tidtabeller, varför är en gåta för de kör aldrig efter dem och i bästa fall kommer 1 av 5 utlovade bussar. När de sedan kommer så gäller det att stå på den första hållplatsen för där har det samlats 800 pers som vill med, så resten av turen släpps det inte på någon. Nu är det kallt, så då ger man upp helt och skickar personalen till Mallorca eller nåt istället. Man har i princip slutat köra tåg så här lagom till jul,  och om man ska ta bussen även inom stan så är det ett minimum av en timmas väntetid. Alltså håller också hela Malmö på att korka igen totalt av alla värdelösa bilförare som sladdar runt, tutar, skriker och parkerar precis hursomhelst - ingen människa med bil skulle frivilligt försöka åka buss. Skånetrafiken är inte bättre om sommaren, i princip anser de att "väder" är ett nödläge då man måste ställa in 99% av alla turer. Om man försöker ringa dem så möts man av "Det är många som ringer nu, du har plats 699 i kön och det väntas ta 3 veckor innan du kommer fram".
Å ändå envisas de med att gå ut i pressen och berätta att alla är så nöjda, ingen klagar, alla älskar dem och helst skulle vi vilja betala 1000 för en enkel biljett. Alltså allvarligt talat, det enda vi som faktiskt åker med Skånetrafiken vill är att se dem alla dö under extrema plågor så att några andra som begriper vad de gör kan ta över. Bussar och tåg i tid, till låga priser. Det är allt.

1 kommentar:

 1. Ja jösses... Om Skånetrafiken (eller SJ med för den delen) hade ansvarat för tågen i Polen på 40-talet hade förintelsen aldrig ägt rum.

  Läser din kurs KOVA12 och bor i Skurup... och eftersom det är snökaos (läs: vinter) har jag därför inte kunnat närvara på ungefär hälften av föreläsningarna på den sista delkursen. Vilket jag beklagar.
  Och för att kunna följa med till Louisiana var jag tvungen att övernatta i Malmö natten innan, eftersom tågen under snökaoset (vintern) går enligt söndagstabell och det därför var omöjligt att lämna skurup innan klockan nio.

  Då jag kommer från Värmland vet jag att det faktiskt går att ta bort snö från gator och spår. Hemma åker traktorerna och plogar mellan 4 och 6 på morgonen, så att det är färdigt när folk åker till jobbet. Dessutom sandar vi.

  Jag ser fram emot vårens kursstart, men för att var på den säkra sidan funderar jag på att tills dess investera i en dressin.


  Ödmjuka hälsningar
  Moa

  SvaraRadera