onsdag, januari 25, 2012

Lång men juste dag

Upp 06.45 som vanligt, frukost och in till Lund för att föreläsa; två timmars dissekerande av en knappt fyra sidor lång text skriven av Hal Foster om precisionismen. Sen en snabbt på tåget och över till Köpenhamn. Måns och jag ska arbeta på en artikel om den nya hängningen av delar av samlingarna på Statens Museum for Kunst, men innan dess en sublim lunch på Aamanns, deras frokost. Först två bitar sill på rågbröd som jag inte har på bild, sedan en serie rätter på en planka:


Klockvis från övre högra hörnet: lax (jag tror den kan ha varit lätt rökt) med blomkål, hönsesalat, råbiff (den var något av det mest fantastiska jag ätit på väldigt länge), mousse på lever (av kyckling tror jag), paté (grovmald och med nötter i) och tills sist ost med inkokt päron. Allt var utsökt, smakerna var rena och klara, inget var överarbetat eller dränkt i kryddor - det var rena smaker av mycket bra råvaror som alla kompletterade varandra. Rena fyndet för 265:- danska kronor. Sen började vi arbeta; se, anteckna, diskutera. Var inte hemma förrän 19, då jag fick sätta mig med förberedelser tills i morgon, så nu ska jag strax ta och sova.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar