tisdag, januari 24, 2012

Tårta på jobbet

Jo vi avtackade Ann-Charlotte idag, hon går i pension den här månaden. Det känns lite underligt. När jag började i mycket liten skala som lärare på konstvet i Lund, det är i mitten av 90-talet, så var det främst som en i ett lärarlag som utvecklade en ny kurs, Massbild och konstbild i vår tid. De övriga var Jan-Gunnar Sjölin, Torsten Weimarck och Ann-Charlotte Weimarck. Jag var den yngste och minst erfarne i en grupp av unga och energiska människor som ville göra något nytt och ville ta ut svängarna ordentligt, och det har ända sedan dess känts som om jag var en i en grupp unga ivriga lärare och forskare. Men nu så är alla tre pensionerade och jag har andra lika utmärkta kollegor (själv har jag lite drygt 20 år kvar till pensionen, så det är mycket som ska bli gjort).
Jag hoppas verkligen att jag framöver visar samma nyfikna öppna attityd till studenter, kollegor och omvärlden som mötte mig från starten på konstvet. Allting är alltid nytt, alltid viktigt, alltid möjligt. Å så hoppas jag att mina pensionerade kollegor äntligen hinner jobba lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar