lördag, mars 02, 2013

Komma loss

Jag har haft några bilder liggande hemma i en mapp i några år, bilder som jag gillar väldigt mycket. För att kunna ha dem uppe behöver de ramas och glasas och det har tagit all tid i världen att få tummarna loss och lämna in dem, en del rammakare är ohyggligt dyra, andra tar månader på sig och en del är helt enkelt klantiga. Jag visste att Drewex var bra efter att ha frågat runt bland proffsen i vänkretsen, men jag hade också fått höra att de var väldigt dyra. Det var nu inte sant, ca 500 kr per bild för att de gör en ram, skära passepartout och montera är ett väldigt rimligt pris. Nå det är kanske dyrt om man ska rama en utställning och räknar på hur man ska tjäna sitt levebröd på inkomsten från försäljning, det blir ju en till som ska dela på den ganska magra kakan då. För min del är jag mer irriterad på att jag inte kom iväg tidigare. Men nu är det gjort och de bägge bilder jag hade idéer om hur det borde ramas kommer att bli som jag tänkt mig och det tredje hade mannen på Drewex bra förslag för, mycket proffsigt.
Snart får jag i komma igång med att hänga nästa omgång konst här hemma. Det är ont om lodräta väggar, just nu är det denna yta i sovrummet som ska tas i bruk. Efter den blir det till att vara uppfinningsrik.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar