söndag, april 13, 2014

Flickr


Jag brukade gilla flickr; det är ett snyggt och mycket effektivt ställe att spara och visa upp bilder på. Men Yahoo! (om nån minns denna ganska kassa startsida från 199x) köpte dem och ett tag verkade allt fungera som det skulle ändå. Yahoo byter "strategisk chef" (det är en sån där som inget vet och inget kan men har en väldigt lång näsa, de finns överallt och är enbart till problem) och ska ändra på saker igen och igen. Så plötsligt var jag väldigt utelåst från mitt Flickr-konto (för vilket jag har betalat reda pengar) och det finns inga uppenbara sätt att återta kontrollen. Timmar med support, ännu fler timmar med att logga in och ut och slå samman konton och få helt nya (tomma och obrukbara) flickr-konton. De senaste tre dagarna har jag skapat och raderat 3 Yahoo! konton (jag skulle vilja ha noll sådana) och 5 Flickr konton (jag vill bara kunna logga in till mitt gamla betalda konto med alla mina bilder, vilket jag just nu åter kan). En sak har jag lärt mig och det är att helt undvika Yahoo! sidan av Flickr, för så fort jag närmar mig den så kollapsar rubbet och konton börjar bytas ut och försvinna.

En annan sak kommer ut av detta: du kan säkert hitta mig i flera upplagor på Yahoo (och AIM, om någon levande människa ännu använder det??) och i några olika versioner på Flickr men det enda kontot jag faktiskt brukar är detta, där du kan se mina publikt samlade foton, i alla fall fram tills jag hittat en annan tjänst som fungerar, det är ont om dem. Å om du vill snacka med mig så finns jag på Skype, och bara på Skype; ratatosky@live.se heter jag där sedan msn åt upp dem (jo gamla msn kontakter når mig som tidigare, jag lyckades slå samman de kontona även om det hänger ganska mycket på hur man loggar in på Skype. Det där är ännu en idiotisk visionär strategisk manöver). Allra enklast är förstås iMessages/sms/telefon/Facetime - de kräver bara mitt telefonnummer och det är sig såväl likt som fritt från strategier, visioner å löss. Jag trillade över den här gamla artikeln på Gizmodo om Yahoo/flickr och strategier i allmänhet - en del av fakta där är föråldrat; så är tex grunden för mina problem att senaste strategen vill ta bort facebookinloggning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar