torsdag, augusti 14, 2014

Jag tror det här blir riktigt bra

Snart är första arbetsveckan i LUX över och intrycket är bara bättre och bättre. Visst är det lite besvärligt att det är en stor byggarbetsplats (avloppet började läcka i källaren i vårt hus i dag så allt vatten stängdes av - sålunda hemmajobb i morrn), men de goda intrycket är så mycket starkare. Jag älskar att det är massor av människor och massor av liv, jag gillar mitt tjänsterum som visserligen är mindre än mitt förra och inte på samma sätt betonar avdelningen som en avskild enhet (vi har andra avdelningar i korridoren, pentryt etc). Sen är husen tagna tillsammans så väldigt snygga; de är snyggt byggt med långa siktlinjer som ständigt öppnar sig åt nya håll, många visuella öppningar vertikalt i och mellan huskropparna (Stanley Abercrombie skulle ha gillat just det!) och därtill en väldigt varierad och skön inredning (jag hoppas det inte blir allt för många förändringar från alla som jobbar i husen, en mycket lila soffa som flyttat med gör för tillfället vårt pentry både trängre och visuellt mer oroligt t.ex.) utan att man tar sig tid att se hur skönt det är gjort. Enkelt, ljust, balanserat utan att vara tråkigt asketiskt. Det är så oerhört roligt att ta sig runt i LUX. I dag hade jag också anledning att för första gången testa (den inte helt färdiga) tekniken i våra större hörsalar; där finns så många bra saker, som en ny godispåse att fundera över när man planerar kurser och pedagogik. Jag är lycklig när jag går till LUX om morgnarna, trots allt kaos och allt som bara måste fixas. Fast jag har ju nästan alltid varit sådär lycklig över att gå till jobbet, det är så bra i sig självt. Den 28:e augusti från kl 13.00 är det invigning, allmänheten är mycket välkommen så då kan vem som vill komma och se hur snyggt vi fått det!

En av många salar, de är alla mycket olika

Mitt tjänsterum, som jag ser det

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar