tisdag, februari 16, 2016

Som ett grattis i förskott

Om några månader fyller jag som sagt 50, och min kropp passar på att ge mig överraskningar i förskott; jag har nu officiellt psoriasis. Det kan vara en effekt av att ha chrons, det kan vara en bieffekt av remicadebehandlingen (fast sen får man remicade för psoriasis också så fan vet!). En handfull starka kortisonkrämer ska hålla det nere, jag vet att det blir bättre över sommaren. Läkaren på hudkliniken var väldigt trevlig och förklarade hur jag kan hålla sjukdomen under kontroll och få ner symptomen; över lag så pratade han om vad som gick att göra vilket var väldigt skönt. Å så är jag inne i systemet på hudkliniken nu, så det ska gå lite enklare att boka ett återbesök om krämerna inte funkar jämfört med fyra månaders väntan på tid med remiss. Även detta ska gå vägen, och om det sen inte gör det så är det så och då får jag ta mig an det den dagen. Mycket smörjande blir det, olika krämer på olika fläckar i olika långa perioder, vilka sakta ska bytas mot andra krämer plus allt vanligt smörjande med hud-, fot-, hand- och ansiktskrämer av de mer ordinära mjukgörande slagen. Allt behövs.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar