söndag, februari 14, 2016

vecka 6

Mycket stilla vecka, jobb och träning och mer jobb och mer träning. Jobbet är enkelt, men tidskrävande; varje kväll när jag kommer hem så har jag en massa text att läsa för att förbereda mig inför morgondagen. Å så tillkommer alla småsaker; byråkrati, småproblem, saker som ska planeras, ställas samman och allt det andra. Det är alla de små ärendena som vart för sig inte tar många minuter som kan stressa sönder en; de är lätta nog att sköta men de är så vansinnigt många, det kommer nya hela tiden och jag ska hålla reda på dem. Många av dessa ting är processer som kräver en minut av mig nu och fem minuter om tre dagar - sådant som lappar, listor, kalendern desperat försöker hålla ordning på. Men så händer det nåt och alla småärenden samlas på hög och extrem stress inträder; där är jag inte nu. Träning hjälper för att hålla allt på plats; en kall runda på ribban innan idag var perfekt. Lördagens melodifestival däremot var en besvikelse; det var så tråkigt så segt och så väldigt beige.
Idag är det alla hjärtans dag, som kräver att man köper små saker med hjärtan på tydligen (och kallar det hela för Valentin, trots reformationen trettioåriga kriget och allt det där). Det gick illa för S:t Valentin, ihjälslagen och halshuggen och därtill fråntagen sin plats i helgonkalendern för länge sen. Men än duger han för att kränga skräp och skriva kvällstidningsreportage, det är ganska dystert.
Själv läser jag Vilém Flusser med stor glädje och en uppsats med mer av en rynkad panna. Jag är ikapp med allting just nu (utom två texter kom jag på mens jag skrev den där meningen, aj! aj!)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar