söndag, juni 02, 2019

Långhelg

Det är en långhelg (och en till kommer snart nog) och det är väl tur det för jag (och många av de kollegor jag pratat med) känner av att det varit ett långt läsår, som så ofta. Kanske är det bara närheten till semestern som gör att man slappnar av och börjar längta efter vila, kanske har vi slitet väldigt hårt med aningen för mycket jobb och börjar känna av det. Hur det än är med den saken så är det inte långt kvar nu.
Torsdag och fredag var jag hemma och slappade, sov ut, läste etc. Det var välbehövligt. I går, lördag, tog Lyly med mig ut till Nivå och Nivågård där vi såg en väldigt fin och koncentrerad utställning kring William Morris (med fokus på ting som tryckts av hans företag), pågår till den 16 juni. Mycket bra (och förstås fullt av besökare), och efter det en tur till Louisiana som visade mycket, men framför allt en fin retrospektiv av Pipilotti Rist, fram till den 22 september. Mycket fantasifullt, roligt och snyggt installerat.
Å idag, söndag, så har Fluffy med vänner plötsligt en biljett över till Nixon in China, opera av John Adams om Nixons statsbesök i Kina 1972 (skriven 1987). En föreställning jag velat se men inte riktigt hunnit/orkat planera in. Jag ska strax iväg till kungliga operan i Köpenhamn och ser väldigt mycket fram emot eftermiddagens föreställning, som också är den näst sista.
Så det har varit en trött seg långhelg, där jag inte hade några planer alls och så kommer plötsligt mina vänner och drar med mig ut på saker jag verkligen vill se! Fantastiskt!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar