fredag, februari 03, 2012

Gästföreläsning på konstvet: Tomas Björk

UPPDATERING: sekunden efter att jag tryckt på "publicera" så trillade in ett mail, Tomas Björk sitter fast i Stockholm. Tågen går inte och det finns inga andra rimliga vägar ner så det blir ingen föreläsning idag! Sånt som händer, men nog är det synd.

Bara bonusar på jobbet idag; ett kort planeringsmöte över lunchen och sedan en gästföreläsning om Bilden av orienten. Exotism i 1800-talets svenska visuella kultur, med Tomas Björk från systerinstitutionen i Stockholm. Så idag blir jag mer student och mindre lärare och det behövs mellan varven (13.15 i sal 314 i Josephsonhuset på Biskopsgatan 5 om du råkar vara i Lund). Det pågår ett arbete på min avdelning för att se om vi kan driva ett projekt kring islamsk konst, det skulle kunna bli ett nytt forsknings och/eller undervisningsområde för oss, det är ett av skälen till att vi bjudit ner honom. Sen är det alltid bra att höra direkt från kollegor om vad de gör, det är en slags genväg in i deras forskning som sätter igång ens egna tänkande och ger nya impulser.
Sen, ikväll, så har jag och Leffe ett bord på Saiko så det blir extraordinär sushi till kvällsmat, och snack om jobb och skrivande och utställningar och litteratur och snusk och män och gu vet vad. Det är fredag, då gör man sånt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar