lördag, februari 04, 2012

Kallt

Det är minus 10 grader ute, så skönt att jag bara ska ut och leta efter nåt kilo lämpligt oxkött om en stund och att jag kan tillbringa resten av dagen inomhus. Bra dag att laga en långsam kvällsmat, det är ju gubevars melodifestival så jag får ordna lite bjudning och laga en middag och så. Bra anledning som vara vecka efter vecka , det ska man ta tillvara på.
Middagen på Saiko igår var grejt, de gör oerhört god och oväntad mat (och det är maten som får mig att acceptera vad jag tycker är en tramsig inredning); vi drack japansk ingefärsale och åt edamame i väntan på maten. Revbensspjäll som var möra och underbara och rödglaserade först och sedan ett fint urval av sushi (allt oväntat och fantastiskt i smak, konsistens och utseende, och med en ordentlig variation) på det kaffe och en choklad/kola/salt-baserad efterrätt. Absolut mat att bli lycklig av, men jag kom inte ihåg att ta några bilder den här gången. Vad gör man efter en sådan kvällsmat? Vi såg på lite Red vs. Blue, lite Buster Keaton och så Dahmer på det. Allt interfolierat med oändliga mängder snackande som alltid. Jag måste finna tid att göra den där intervjuboken med Leif snart, det är ett så otroligt lockande projekt. Jag vill bara inte ta tid från avhandlingsskrivandet igen.
Vad mer? Ingen träning den här helgen, det känns att jag behöver två vilodagar efter varandra och de brukar ge bra effekt de med. Näst helg är det vernissager i Lund och i Malmö!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar