måndag, februari 06, 2012

Ja, det blir noma igen!


Jag har varit på noma (webbplats, Wikipedia, världens bästa restaurang) en gång, det var 2009 och i sällskap med Kim och hans mamma. Det var helt underbart. Sedan dess har noma utsetts till världens bästa restaurang både 2010 och 2011. Nu kan man kanske tro att ett sådant ställe ska vara lite stelt eller högtravande men det var det absolut inte, det var dansk hygge i snygg fräsch kostym med en helt underbar personal och maten, ja den var bara att drömma om. Det är lika delar konst i världsklass och måltid, det går inte riktigt att dra några gränser (tro mig, jag har sett en hel del konst i världsklass).
Så det är inte lätt att boka bord, det är snabbt fullbokat och de har långa väntelistor för återbud. Idag klockan 10 så öppnade de bokningar för maj månad och jag hade talat med några vänner om att äta där, med Måns, Conny och Leif. Det är bara ett litet problem med att ha vänner som mina, vi är alla lite upptagna allt som oftast så det fanns bara två datum då vi kunde. Oddsen var låga med andra ord men det gick vägen och jag är löjligt lycklig för den saken. Efter en timmes brottande med deras överlastade bokningssystem (jag såg det krascha en gång) så hade jag en lunchbokning för fyra i hamn. De serverar numera en enda måltid, en (typ) 20 rätters middag för 1500:- dkr med vin eller juice meny till (950:- respektive 550:-) så vår lunch för fyra kommer att landa på tiotusen danska kronor och jag vet att det är värt varenda en av dem. Jag har fortfarande livliga minnen av det förra besöket.
Uppdatering: kollar igen vid 12-tiden (för att jag är nyfiken) och då  finns inga bord kvar i maj, nästa chans (för bokningar i juni) är den 5 mars.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar