lördag, september 29, 2012

Lång fredag, mycket gjort

Veckan har varit intensiv; mycket att göra, framförallt på jobbet. Två helt nya föreläsningar på kandidatkursen, bägge baserade på Fredric Jameson. De blev bra och på måndag & tisdag får jag och Ludwig se resultaten av denna delkurs för då är det dags för våra kandidatstudenter att redovisa sitt arbete.


Men igår, den långa fredagen. På förmiddagen var jag 1/3 av juryn för Forskar Grand Prix, så jag fick ge poäng och snabba kommentarer inför en gymnasieaula full av ungdomar och en scen full av forskare från Malmö Högskola och Lunds universitet. Det var en rolig upplevelse, och en väldigt snabb tävling, den varade på pricken 2 timmar. Sen började den tävlingen i kaos för min del; i de mail jag fått ut så stod det Pauliskolan, efter en del väldigt jäktat letande där så visade det sig egentligen handla om Petriskolan. Så jag kom inte dit i direkt god tid, men det funkade ändå. Om en månad är det dags igen, i Lund på Polhemsskolan (jag har dubbelkollat att det är där det ska vara, rent av trippelkollat).


Eftermiddagen ägnades åt möte på avdelningen, vi diskuterade framtida forskningsstrategier. Vi kunde konstatera att vi är mycket bra på grundutbildning, men att de saknas en motsvarande hög nivå på forskningssidan nu efter alla pensionsavgångarna. Så vi började planera för åtgärder, Max är duktig på att dra i de trådarna och få alla med sig. Det är inget som kan lösas över en natt men vi är igång med det arbetet och det känns väldigt bra. För min del främst för att det betyder att jag måste ändra på mig igen och tänka på nya sätt. Förändring är bra. Det blev ett långt men konstruktivt möte.
Sen jävlades skånetrafiken igen (som alltid) när jag skulle hem och allt tog evigheter och jag kom ändå inte till Triangeln där min cykel stod. Men till sist så kom jag hem till Märy O och vi snackade en massa och fixade med hennes nyinköpta dator så hon kan ta den i bruk på allvar.


Hemma var jag först klockan tio, snackade bort nån timme med Kas och drack ett glas vin, somnade utmattad, idag är det upp och på det igen; jag ska steka lammbog och laga till potatisgratäng samt savoykål. "Får i kål" ungefär, men med varje sak för sig och med mer grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar