tisdag, september 04, 2012

På jobbet

Helt vanlig dag på jobbet; en timmas lektion/demonstration av bildbeskrivning blir till nittio minuter, när gruppövningarna i samma sak dra igång så är det lite strul med en av lokalerna och det behöver lösas. Studenter dyker upp och ställer frågor om stort som smått; inlämningar av tentor, gångna omtentor, var ligger expeditionen, vad ska jag göra om jag inte kan vara med på det ena eller andra. Det rullar på och jag får anstränga mig lite för att bara inte säga "gör som vanligt" för det är trots allt bara vanligt för mig, inte för studenten som gör sin andra dag på konsthistoria. Tids nog så blir vi vardag också för dem.
Lunch bestod i en promenad ner till korvhuset för att äta en husets special med bröd och senap, efter lunch blir jag utsedd till att sitta i en jury som ska bedöma forskares förmåga till presentationer inför en intresserad allmänhet. Mailar ut lite fler omtentor, drar igenom turerna för ett lite mer invecklat upplägg av en kurs och dithörande tentamen en gång extra med en kollega (i korridoren på tre minuter), bestämmer tid för kursplanering i nästa vecka med en annan kollega (i kopieringsrummet och i förbifarten) och ska sätta mig och läsa de bildanalyser jag fått in efter förmiddagens övningar; de ska ha feedback (muntligen) i morgon strax innan lunch, lika bra att läsa dem nu.
Vädret är strålande, kaffet är snabbkaffe, alla är på glatt humör men i hårt arbete, mitt tjänsterum är nystädat och jag kan se träskivorna i mina skrivbord. Som sagt en helt vanlig dag på jobbet, jag ser fram emot att komma hem och ge mig ut på en löprunda.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar