söndag, september 02, 2012

Sommaren 2012, sista kapitlet

I morgon är det upprop för en ny termin på konstvet, jag har ingen aning om vilken i ordningen för min del. Så sommaren är oundvikligen över, lugnt och stilla blir det inte förrän i slutet av juni 2013 igen. Så det kan vara läge för lite bokslut över sommaren '12.
Jag sprang en massa lopp; Lundaloppet och Malmömilen (bägge 10k, bägge på 49 min), Göteborgsvarvet (halvmara på 2.02 h, inte helt och hållet ok) och Malmö halvmarathon (1.56 h vilket är ok), så återstår Ydingeloppet i slutet av augusti (12k terränglopp). Det har varit en ok säsong för min del, inget sensationellt men jag har sprungit allt jag föresatt mig, och en del av träningen, speciellt den ute i bokskogen de senaste helgerna, har varit fantastisk.
Det blev två längre resor, bägge underbara och bägge till storstäder för att äta gott och se på konst. Först Berlin och Kassel med Lyly och vi hade en strålande tid där, det är rent otroligt hur mycket vi hann se. Berlin, Potsdam men framför allt dOCUMENTA(13), som var den otroliga höjdpunkten på den resan, helt oavsett andra underbara utställningar (Larry Clark, Diane Arbus, Hamburger Bahnhof och Rucklarens väg på den tyska statsoperan). Jag kom också iväg till Rom efter en kort mellanlandning hemma, där drev jag runt på egen hand och såg på det klassiska arvet från antiken, medeltiden, renässansen och barocken. Å så åt jag en serie otroliga luncher och middagar, njöt av värmen och folklivet. Impulsresor är oerhört bra!
I och kring Malmö blev det en bunte små utflykter, picknickar per cykel, tåg, buss. Krossade glaset på min iPhone i Skäralids nationalpark. Njöt av de få sommardagar vi fick. Bio i hamninloppet en kväll, grillning hos syrran i Balsby en annan. Kom aldrig ut för att bada, kom inte över till Köpenhamn för att turista (men väl för en rolig arbetsdag med kollegor). Firade midsommar med matjessill, potatis, nubbe och jordgubbar. La in gurka och rabarber, kokade jordgubbssylt, gjorde fläderblomssaft. Strosade runt på Malmöfestivalen. Såg Madonna i Parken i Köpenhamn, och i kväll ska jag dit igen för att se Lady Gaga. Det har varit en lång lycklig sommar, men nu är den över. Dags att ta i med jobb och skrivande igen. Träningen är redan i full gång sedan länge. Här är lite slumpartade bilder, mest för mitt egna minnes skull, jag blir så lätt nostalgisk. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar