onsdag, augusti 28, 2013

Hemma på min gata i stan

Området Rådmansgatan/St Johannesgatan börjar bli så pass klart att man kan uppleva hur det kommer att bli, och jag tycker att det börjar forma sig mycket bra. Torget/platsen med bussar, tåg och byggnaderna omkring blir stor och öppen; något som ser väldigt Malmö ut i mina ögon, och de nybyggda delarna av Triangelns köpcentrum/Sydsvenskans kontor/bostäderna är väl utplacerade för att ge form åt platsen oavsett vilket håll man kommer från. Det är bara Rådmansgatan upp till Triangeln som än så länge ter sig lite mycket som en tråkig baksida, problemet ligger i att gamla triangeln köpcentra har haft sina varutransporter här sen starten och tydligt byggt just en anonymt gestaltad baksida. Jag hoppas det finns en plan för att ändra på det. För varje dag blir det lite mer färdigt utanför min port (som för tillfället är avstängd för markarbeten där, det var ett litet under att elektrikern lyckades ta sig in i morse), två saker är tydliga, de har glömt ett "E" i Triangelen, och jag förstår inte alls varför man placerar ut alla dessa stora fönster i fasadens andra våning och sedan bygger en gipsvägg strax innanför dem; de ska alltså bara rymma reklambilder, som ljusskåp. Jo jag vet, butikerna innanför vill ha neutrala lådor där de kan bygga sin egna centralt producerade scenografier och fönster stör detta. Jag kan förklara fenomenet, men jag kan inte förstå varför man inte kan vara lite mer intelligent än så som butiksdesigner. Om de ändå kunde skapa utrymmen för andra butiker än alla dessa identiska varumärkta kedjor, det skulle vara en så unik och attraktiv egenskap att folk skulle resa från när och fjärran för att uppleva det. (Alla foton tagna från mitt vardagsrumsfönster.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar