måndag, augusti 12, 2013

Vinter-OS i Sochi

En del saker kan driva mig till vansinne, som att inga politiker eller sportpersoner inser vad de gör när de tycker det är ok att hålla OS i Ryssland. Stephen Fry skrev ett öppet brev till David Cameron för några dagar sedan som förklarar vidden av eländet, Cameron slår det naturligtvis ifrån sig omedelbart. Ryssland är ett land som inte bara är konservativt, de fattar aktivt lagar som rättfärdigar de mest vidriga övergrepp mot HBTQ-personer. Bögar, flator, könsöverskridare borde alla med automatik få asyl om de lyckas ta sig ut därifrån och de små kräk som åker dit för att tävla, "det är ju bara idrott", kanske borde fundera mer över Hitlers Berlin olympiad 1936. Det är något helt obegripligt att folk i den fria världen kan ställa upp på denna propagandamaskin för förföljelse och förtryck. Det är inte enstaka incidenter, det är ett politiskt program för hat och våldsutövande som pågår (ett exempel av mängder, det trillar in nya dagligen och har gjort så i vad som verkar som evigheter).

För att vara helt klar, den som åker till Sochi; för att tävla, vara åskådare eller rapportera är ett satans as och stödjer den mäktigaste av de vidriga regimer som vill mörda mig och de mina. Jag tänker inte glömma vilka ni är, och jag kommer att påminna er så ofta jag bara kan om vad ni gjort.

Boycott the 2014 Winter Olympic games in Sochi, Russia. It's the only decent action any human being can take. And put pressure on Russia to implement human rights now.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar