söndag, juni 12, 2016

Orlando

50 döda, över 50 allvarligt skadade efter en skjutning på en gayklubb. Jag är numera en gammal man, men min första reaktion handlar om saker som "wow, polisen kommer i full fart och med massor av bilar för att stoppa detta", "USAs president talar till nationen om HBTQ-samhällets sorg!". Jag var med när presidenten hette Reagan och problemet hette aids och reaktionen var det omvända. Så nånstans är jag så väldigt glad och tacksam över allt som ändrat sig sen 1980-talet. Sen är alla morden i sig bara groteska, vad än som utlöst dem. Jag tittade som hastigast på twitter och den svenska fascistiska rörelsen var i full fart att göra detta till raskrig (som så många gånger innan); jag hoppas ingen sväljer det ondsinta betet. SVT har en fantastisk realtidsbevakning, stort tack till dem och deras lugna rapporterande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar