söndag, augusti 28, 2011

Ny termin

I morgon kommer årets nya studenter, undrar just hurdana de är och hur läsåret kommer att bli. Jag minns mitt egna upprop, 1989, då var allt nytt också för mig, ny miljö, nytt sätt att plugga och ett nytt allvar i ens intressen. Med tiden växte jag in i det och kunde söka mina egna vägar; med god hjälp av de som redan gjort det.
Nyfikenhet och allvar var de mest påtagliga kvalitéerna som lockade mig, de är viktiga. Det är lätt att glömma vilken otroligt bra arbetsplats jag har i Lunds universitet, men jag ler fortfarande stort varje morgon på väg till jobbet. Konsthistoriker och lärare i konsthistoria; det var aldrig något jag trodde jag skulle bli. Astronaut eller trollkarl verkade däremot rimligt.
Har jag några råd till de som i morgon strömmar in till universitetsstudier? Tja, ta tillvara dem, sjunk in i dina studier och tveka aldrig när du får chansen att göra något oväntat, svårt eller spännande. Du är vid universitetet för att bli någon annan, för att utvecklas och förändras, du kommer aldrig att ångra det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar