fredag, augusti 31, 2012

Glyptoteket

Måns, Cecilia och jag gav oss över sundet till Glyptoteket för att förbereda lite undervisning där, men också för att snacka oss samman om annat som ska ske på vår grundutbildning den kommande terminen (som börjar på måndag). Det var välbehövligt och många små och stora ting blev avklarade, dessutom han jag få en uppfattning om vad jag kan visa i samlingarna när vi ska dit med studenter. Det handlar om antiken mer än något annat och det är Cecilias område, men jag ska nock kunna prata lite teknik med dem, sådan teknik som berör skulptur, metallarbetet, reproduktioner och keramik. Dessutom hann vi dra upp några linjer för ett paper till den kommande pedagogiska konferensen i Lund och jag har just skrivit ner ett utkast av dessa och mailat iväg. 
Inga foton på vår lunch, ni får ändå tro mig när jag säger att den var väldigt bra. Om ni ska äta där så var nog hönsesalaten det absolut starkaste kortet på menyn, den och bakelserna. Den underbara 1800-talsmiljön är inte att leka med den heller. Sen kollapsade Skånetrafiken på hemvägen, men det gör det alltid och resan över sundet tog 90 minuter (när den borde ta 25); hat & blod.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar