söndag, maj 25, 2014

EU-val

Så har jag tillbringat förmiddagen med att dricka kaffe, dammsuga och lyssna på Godmorgon Världen i P1. Samt gått och röstat i EU-valet, på (V) och mot TTIP (som är ett särdeles illa hopkommet handelsavtal som flyttar än mer makt från lokala politiskt valda representanter till multinationella bolags styrelserum), men det är också en röst mot den växande fascismen (av vilken SD är en del). Jag håller inte med vänsterpartiet i allt, och deras EU-skepsis är verkligen oväntat dum för ett socialistiskt parti som borde ha sin historia klar för sig, men att rösta i ett allmänt val är att välja det goda mot den onda och lägga sin röst för de saker man finner viktigast; inget parti går till val på radikalt ökade kultur- och forskningsbudgetar i hela EU.
Utanför min dörr demonstrerar samtidigt en stor grupp vietnameser; det mesta försiggår på vietnamesiska och är inte påtagligt riktad utanför den egna gruppen, men det verkar handla om en region man anser tillhöra Vietnam. De ömsom sjunger och skanderar slagord, och de röda fanorna med den gula stjärnan får det hela att se ut som en vänsterdemo på 1970-talet. Om inget annat så är det en bra bild av det fina mångkulturella Malmö som jag lever i. I min valkrets, som är liten, röstade de flesta för moderaterna eller miljöpartiet senast men här sitter också 24 sura små fascister och ugglar, troligen i nåt källarutrymme. Jag hoppas det blir bättre siffror i år.
En sak till; X-men Days of Future Past var juste underhållning, klart den bästa av x-men filmerna hittills mest så för att den var lika virrig & storslagen som de bästa av de tecknade serierna! Nu ska jag på tentarättandet igen, blir det tid över innan solnedgången så ska jag dessutom putsa fönster.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar