måndag, maj 19, 2014

Svensk konst efter andra världskriget

Har ägnat hela dagen åt att plocka bilder till och finslipa morgondagens föreläsning om svensk samtidskonst för utbytesstudenter (på vår nya kurs SAS H74, Swedish Art in a Scandinavian Context). Det är väldigt roligt och det har varit så många saker att kolla och tänka på för att få till ett rimligt urval. Det finns för mycket bra konst att visa och jag har så lite tid. Det blev mycket konst från min egen tid (80-talet och framåt), vilket kanske inte är så underligt. Fler kvinnor än män, men med en dominans för Stockholmskonstnärer; jag tänker mig att det speglar en verklighet. Jag får testa, och slipa till den inför nästa gång, det är så man gör bra föreläsningar. Nedan: Karin Mamma Andersson, Beck & Jung, Öyvind Fahlström samt Leif Holmstrand (det är ett slumpartat urval av de bilder som låg kvar på datorns skrivbord).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar