torsdag, maj 29, 2014

Folknykterhetens dag

Idag är det helg, kristi himmelsfärdsdag, vilket är en fånig helg i ett samhälle som påstår att kyrka och stat är separerade. Det är tradition sägs det, detta att man håller fast vid de kristna högtiderna. Jag tycker att man kunde döpa om dem; jag själv tänker på julen som "den stora mörka grisfesten" sedan länge; döda grisar och goda vänner lättar upp i vintermörkret. Den här helgen kunde lika lätt bli "cocktailhelgen innan semestern" där vi alla samlas för en drink eller fem i några dagar och talar om våra semesterplaner. Nog vet vi att vi behöver lite avkoppling efter ett långt arbetsår och det vore helt rätt att ha en liten förhandstitt på den. Dessutom har en än tristare minoritet bestämt att det är "folknykterhetens dag" något jag tagit som en uppmaning till att vara fullare än vanligt denna dag ända sedan jag var en liten pojke. Jag har prosecco och en bra rosé på kylning och ett lager av justa rödviner (som vanligt) och allt väntar på att jag ska bestämma mig för vad det blir till middag. Mitt nyårslöfte de senaste åren står fast; jag dejtar inte vegetarianer, nykterister, kristna eller nynazister. Det är ett hårt liv, men med ett glas rött i handen så går det! Här är Christian Bale/Patrick Bateman:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar