onsdag, maj 28, 2014

Så börjar den här terminen ta slut

Sen hösten 1998 har jag de flesta dagar i veckan begett mig till kvarteret Hypoff i Lund för att stå och föreläsa, oftast i sal 314. Det är 16 år jag hållit på så (jag har föreläst innan dess med, i universitetshuset), och det har skett massor med stora förändringar under den tiden; jag har sedan länge en fast tjänst, vi har en internationell masterutbildning som fått de bästa betyg i utvärderingar, många nya ansikten har dykt upp och många kollegor som hjälpt mig dit där jag är idag har gått i pension. Men nu är det slut på föreläsningarna i Josephsonhuset, jag höll den sista i morse och den förste september drar vi igång i de nya lokalerna i LUX istället. Om du är nyfiken på dem så kom dit och titta under invigningen den 28 augusti (eller gör en sen anmälan till någon av våra kurser!). Salarna i Josephson hade en stor fördel, de var extremt lätta att tala i för akustiken i dem var väldigt välbyggd och jag hoppas kunna säga detsamma om våra nya rum.
Det är mer än så som tar slut, nu behöver jag inte ställa väckarklockan på 06.45 igen förrän i september; ingen undervisning betyder mer flexibla arbetstider. Dessutom är det Kristi himmelsfärd i morgon och jag har fyra lediga dagar att se fram emot. Lite vila behövs, sen ska jag rätta de sista tentorna när de kommer in och sammanställa alla kursutvärderingarna i det systemet - och hjälpa till med att packa ner avdelningen i flyttkartonger (mitt kontor är nästan helt undanstoppat). Det här är en bra förändring, jag gillar förändringar. Att flytta till nya lokaler är en rejäl omruskning, men en som inte påverkar det vi bryr oss allra mest om: vår undervisning, vår forskning, våra seminarier - kort sagt den intellektuella kärnan i det arbete vi gör. Det kommer att bli fint och det blir helt nytt. 100 saker kommer att vara besvärliga och jag lär väl klaga på dem alla här, men just nu ser jag fram emot vår flytt (och semestern)!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar