fredag, juli 16, 2010

Jag är en sån kliché ibland

Jag läser recensioner av filmen Kärlek på italienska (som är den fjabbiga svenska titeln på I am Love) och konstaterar att jag vill se vad som helst som Tilda Swinton är med i. Det är en sån bönkliché att älska starka kvinnliga skådespelerskor men  jag kan inte hjälpa det, det finns några stycken jag faller för varje gång: Tilda Swinton, Emma Thompson, Meryl Streep. De är alla svala, vackra bortom vett och sans, har full kontroll och de är väldigt skickliga i det de gör. Framför allt har de karisma, något jag inte kan komma på en enda manlig skådespelare som har. Så jag får leva med att vara en kliché, och jaga iväg till en bio (om någon av dem visar Kärlek på italienska, man ska aldrig vara säker på den saken).
DN halvsågar filmen men skriver positivt om Swinton, SvD hyllar den och Swinton, udda tilltag att de bägge har samma upplägg (och det blir inte mindre udda av att de bägge recenserar denna filmen och Knight and Day denna helgen, den senare verkar vara en riktig skitfilm). Trailern till I am Love finns bl.a. här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar